ترمووود یک روش مقاوم سازی چوب
 

ترمووود فرایندی است که در طی آن چوب الواری و برش خورده در شرایط خاص و با تکنولوژی پیچیده ای تیمار حرارتی می شود. در طی این فرایند ترمووود شدن چوب تمام مواد همی سلولزی و زنجیره یی قندی و غذایی خود را که به نوبه خود باعث تجمع حشرات موذی و چوب خوار می باشد را از دست می دهد. تمامی دیواره سلولی چوب اصلاح گشته و رنگ چوبترمووود به قهوه ای متمایل به تیره تغییر پیدا می کند. ثبات ابعادی در چوب ترمووود بالا می رود. رطوبت چوب به شدت پایین می آید به به حدود 4 الی 6 درصد می رسد. در نتیجهترمووود شدن و از دست رفتن رطوبت چوب به مراتب وزن نهایی چوب ترمووود پایین تر می آید. به علت حشره خوار نبودن چوب ترموود طول عمر مفید چوب به مراتب بالاتر می رود. در طی فرآیند ترموود از هیچ گونه مواد شیمیایی و غیر طبیعی استفاده نمی شود. ترمووود فقط با حرارت بالا و بخار آب انجام می گردد. چوب های برش خورده را در داخل دستگاه های خاصی که به آن (KILN) گفته می شود قرار می دهند سپس در آن را می بندند و داخل محفظه را از اکسیژن خالی می کنند تا در هنگام حرارت دادن چوب آتش نگیرد.
 
 

ترمووود یک روش مقاوم سازی چوب

 

چوب ترمو عمدتا از جنگلهای دارای مجوز و گواهی کیفیت در اروپا تولید می شود. با استفاده از مکانیزم حرارتی ترمو، بدون استفاده از مواد شیمیایی و صرفا با اتکا بر گرما چوب ترمو در برابر نفوذ قارچ و کپک محافظت شده و نسبت به چوب معمولی دارای ماندگاری بیشتری خواهد بود. در نتیجه نفوذ حرارت به سطوح چوبی، باعث تغییر رنگ در سطوح داخلی چوب خواهد شد که این به نوبه خود به زیبائی نمای چوب ترمووود خواهد افزود.ترمووودبا به کارگیری روش‌های مهندسی و فراوری مناسب، می‌توان عمر و دوام چوب‌ها را افزایش داد و آن‌ها را در برابر شرایط محیطی مقاوم‌تر ساخت. چوب‌های ترمووود به علت فرآیندی که در این جریان طی می‌کنند دارای خصوصیات ویژه ای میشوند که آن‌ها را به بهترین گزینه برای نمای بیرونی و داخلی ساختمان تبدیل می‌سازد.
کشور فنلاند اولین کشوری میباشد که به تکنولوژی تهیه چوب ترمو دست یافت و اولین خط تولید ترمووود را ایجاد کرد. در مرحله اول پس از تهیه چوب در اندازه های مختلف از گونه های مختلف چوب به خصوص کاج و زبان گنجشک ، چوب را در دستگاههای خشک کن ویژه ابتدا با دمای ۱۰۰ درجه سانتیگراد حرارت میدهند و سپس دما را به ۱۳۰ درجه سانتیگراد می رسانند. لوناوود این عمل باعث خشک شدن چوب و کاهش رطوبت آن می شود. لوناوود در مرحله بعد حرارت را تا ۱۸۰ الی ۲۲۰ درجه سانتیگراد بالا میبرند و چند ساعت چوبها را در این دما و شرایط نگه می دارند. در این حالت صمغ و رطوبت چوب بطور کامل خارج میشود و چوب از حالت سفید روشن به حالت تیره مایل به قهوه ای درمی آید. در مرحله بعد، چوب را آرام آرام سرد می کنند تا دمای آن به ۱۰۰ درجه سانتیگراد برسد و سپس با پاشیدن آب و بخار آب دمای آن را به دمای محیط می رسانند. لوناوود در این مرحله چوب رطوبت را جذب کرده و رطوبت آن به ۴ الی ۶ درصد میرسد.
میزان حرارتی که طی فرایند ترمو شدن به چوب خام اعمال می شود ترمووود را به دو دسته طبقه بندی می کند.
 

ترمووود یک روش مقاوم سازی چوب


 
CLASS THERMO S-1: به دلیل حرارت کمتر که به چوب داده شده به ترمو وود فضای داخلی مشهور می باشد و کاربرد آن در فضای داخلی می باشد.
 
CLASS THERMO D-2:با حرارت 220درجه سانتیگراد رطوبت و مواد سلولوزی چوب به طور کامل خارج شده و این نوع ترموود آماده استفاده در فضاهای خارجی،نمای ساختمان و محیط های مرطوب می باشد.
 
 

ترمووود یک روش مقاوم سازی چوب

 

مزایای استفاده از ترمووود :

تراکم بیشتر، مقاومت بیشتر
دوام بالا در برابر پوسیدگی در انواع شرایط آب و هوایی
طول عمر بیشتر
مقاوم در برابر تاب برداشتن وتغییر ابعاد
مقاوم در برابر حمله حشرات، ریز ارگانیسم‌ها، و انواع قارچ و کپک
زیبایی بیشتر در اثر یک‌نواختی رنگ در تمام نقاط
بافت خالص چوب بدون افزودنیهای شیمیایی
عایق حرارتی عالی
وزن کم
استفاده در فضای باز